Salg af terrassetræ
til private og virksomheder.

Priser Betaling Kontakt Brochure Udstilling Vareprøver Transport Tilbud
Træsorter Længder Tilbehør Lægning Oliering Vægbeklædning Håndlister Galleri
Propper
Skruer
Strøer
Opretter

Strøer i Hårdttræ

Forsyningen af strøer i hårdttræ er ikke så stabil som terrasseplanker.
Der kan være perioder, hvor hårdttræsstrøer ikke kan leveres.
Der er stor udskiftning i profiler og træsorter for strøer i hårdttræ. Nedenstående billeder er eksempler på nogle træsorter og profiler der har været på markedet. De viste eksempler er muligvis ikke på markedet i øjeblikket.

Til venstre ses Angelim Pedra i 45x68 mm. Den er høvlet på fire sider og har skarpe kanter.

De to nederste er Bangkirai i henboldsvis 45x70 mm med to sider høvlet og to sider med riller på langs samt 90x90 mm, der også typisk bruges som stolper til hegn og lignende. Sidstnævnte har riller (barfodsprofil) på alle fire sider.

Træets styrke er helt utrolig. Amerikanerne kalder det "Iron wood" (=jern-træ), og det er ikke kun fordi, at træerne i naturen som regel overlever skovbrande eller ikke kan flyde, men også p.g.a. dets styrke. Dette er bl.a. også årsagen til, at du bør forbore og bruge de rigtige skruer skruer, idet hårdttræstrøerne er så hårde, at skruerne nemt knækker.

Bruger du derimod strøer i trykimprægneret træ, bør du ikke forbore i strøerne men udelukkende i plankerne. Desuden skal du bruge væsentligt større dimensioner ved brug af strøer i trykimprægneret træ, end hvis du bruger støer i hårdttræ.