Salg af terrassetræ
til private og virksomheder.

Priser Betaling Kontakt Brochure Udstilling Vareprøver Transport Tilbud
Træsorter Længder Tilbehør Lægning Oliering Vægbeklædning Håndlister Galleri
Jatoba
Cumaru
Ipé
Bangkirai
Sucupira
Massaranduba
Garapa
Teak
Limbali

Garapa


Densitet : ca. 875 Kg/m3

Træet er ovntørret og meget formstabilt.

Hårdt træ der patinerer med tiden men træets naturlige glød kan bevares ved behandling med almindelige træolier.

Sælges som terrasseplank der IKKE kan anvendes indendøre i opvarmede rum.
Ved anvendelse i rum med ringe udluftning, vinterhaver, drivhuse etc. skal træet jævnligt behandles med olie for ikke at tørre ud og slå revner.

Farvespillet i træsorten udgøres hovedsageligt af gyldne farvenuancer. Der kan ikke forventes en ensartet farve plankerne imellem.
Det er naturligt at træets struktur og nuance varierer. Den gyldne nuance fortager sig med påvirkning af dagslys efter nogle måneder. Der er ingen knaster i plankerne men der kan forekomme sparsomt årespil.

For at undgå at træet vrider sig skævt i tørringsprocessen efter lægning og dermed ødelægger gulvstrukturen (kun på steder hvor der er risiko for udtørring) er det en fordel at lade træet tilpasse sig miljøet mens det er fastlåst. Brug evt. skruetvinger til at 'pinde træet op' så det ikke vrider sig så meget.
Processen på savværket er at Garapa først skæres af kævlerne og herefter lufttørres. Herefter grovhøvles den inden ovntørringen til en dimension der tit er på omkring 24 x 150 mm (for 21mm planker). Efter ovntørringen udskæres og pudses træet og her har man mulighed for at rette evt. nervøse reaktioner som skævhed ved at høvle den igen efter ovntørringen. Det sikrer at man får en stabil og ret træsort der uden tvivl vil have det lettere ved at tilpasse sig vores klima.